Jesteś tutaj: pozyczkipozabankowe3.pl > Biznes > Cechy leasingu finansowego

Zakłady mięsne

Kolejna afera mięsna wyszła na jaw. Jeden z dziennikarzy TVN – owskiego programu „Uwaga!” zatrudnił się jako pracownik w zakładach mięsnych „Viola”. To co ukazały nagrania przechodzi ludzkie pojęcie. Kontrole w magazynie były zapowiedziane, więc nie trudno było znakomicie przygotować magazyn.

 

Ludzie zaczną kupować coraz mniej mięsa po tym co zobaczyli w telewizji. Zakłady mięsne „Viola”, które mają swoją siedzibę w Lniano, mięso które jest ze zwrotu zamiast iść do kosza do wyrzucenia, trafia ponownie do sprzedaży. Jest to po prostu nie prawdopodobne. Warto jest zacytować to co mówi jeden z pracowników tej firmy na nagraniu kamer, to wystarczy. „Cały udziec świński uwędzony, upieczony, w zeszłym tygodniu stał na magazynie. Owinęli go folia, w środku była woda, zrobił się grzyb taki biały. Umyli to, podgrzali i jest jak świeży.” Słysząc takie opowieści, aż strach jeść jakiekolwiek mięso.

 

Taka sytuacja trwa już od wielu lat, a towar trafiał nie tylko do Polskich sklepów ale również i za granice, między innymi do Litwy, Niemiec, Irlandii czy Wielkiej Brytanii. Mięso po zwrocie do sklepu było segregowane, większość z nich trafi ponownie do sprzedaży, trafiały również produkty cuchnące i śliskie. W takich wypadkach, towar zakażał cały magazyn, więc bakterie bardzo łatwo się rozmnażały. Jeżeli towarowi kończy się już data ważności, to mięso jest przerabiane na kiełbasy, mielonki lub wędliny. Najgorsze jest to, że sklepy zwracały miesięcznie po kilka ton towaru.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby zostawić komentarz.